Mollet Laplaça team

Mollet Laplaça team
Juanan, Jose, Pepe, Alberto, Toni, Jose, Luis, Kike, Sebas

lunes, 25 de marzo de 2013

Rutas btt Mollet Castellcir - Collsuspina - Coves del Toll - Castellcir

Hola bikers, hoy  tocaba madrugar 7:30, ya que teníamos que desplazarnos hasta Castellcir para realizar una nueva ruta por los alrededores de este pequeño y tranquilo pueblecito de la comarca del Vallès Oriental.

Gracias a la colaboración de nuestro patrocinador 
Hnos. López

Castell de Popa

El Castell de Castellcir, anomenat de La Popa per la forma de vaixell de la roca sobre la que està construït, data del segle X. 

El trobareu sortint des de Castellcir, agafant el camí que hi ha al costat esquerra del Local, i que baixa fins la Riera de Castellcir. Sense travessar aquesta, s’ha d’anar seguint Riera amunt, fins el fons de la vall de la Riera de Castellcir i pujar dalt del turó on és construït. Pel camí passarem pel costat de la Torrassa dels Moros, restes d’una antiga torra de defensa. 

http://ca.wikipedia.org/wiki/Castell_de_Castellcir








Collsuspina


Cova del Toll

La Cova del Toll es troba situada al terme municipal de Moià (comarca natural del Moianès). Es tracta d’una cova prehistòrica, situada en un entorn natural digne també de ser visitat.
La cova, de 1.148 m. de profunditat, està oberta al públic però només se’n poden visitar 180.55 m que ja representen tota una experiència i descobriment.







Esplugues  (Castellcir)

Esplugues és una masia del terme municipal de Castellcir, al Vallès Oriental. Està situada just en el sector occidental del terme, al nord-oest del nucli principal del poble de Castellcir. Dista 2,3 quilòmetres del Carrer de l'Amargura, des d'on surt una pista rural que travessa la carretera BV-1310 i mena a Esplugues fent algunes giragonses, però de forma bastant directa.
A prop de la masia d'Esplugues hi ha dues de les nombroses poues del terme de Castellcir: la Poua Montserrat i el Pou d'Esplugues, totes dues al nord-est, prop de Fontscalents. A l'art entre l'oest i el nord de la masia s'estén el Solell del Barraca, que inclou els Camps de Portet, al nord i la Quintana d'Esplugues, entre l'oest i el nord-oest.
El topònim Esplugues està documentat des del 1192, i aquest mas, en concret, des del 1408.[1] Les pedres de les llindes duen les dates del 1748 i 1755, que corresponen a la important remodelació que sofrí el mas en el segle XVIII. Una altra llinda d'aquest mateix segle es troba en els coberts que hi ha damunt de la masia, a nivell de la Quintana d'Esplugues.



Pont d'Esplugues



 No podia faltar el pinchazo jeje