Mollet Laplaça team

Mollet Laplaça team
Juanan, Jose, Pepe, Alberto, Toni, Jose, Luis, Kike, Sebas

domingo, 17 de junio de 2012

Ruta btt Mollet - Parc de La Serralada de Marina

Hola a todos, hoy nueva ruta subiendo desde Montornès al Castell de Sant Miquel y después al Turó de   Galzeran para acabar subiendo a La Coscollada l'Amigo (torres de vigilancia).

El castell de Sant Miquel es una fortificació medieval que hi ha al punt més alt del municipi de Montornès del Vallès a 436 metres d’altitud. La primera notícia escrita del castell de Montornès data del 1108 amb motiu d’un testament sacramental de Bernat Ramon jurat a l’altar de sant Sadurní màrtir(patró de la parròquia de Montornès).
El 1718 el comte de Darnius reedificà l’antiga masia de la Torre Tavernera, al peu del castell (vessant est), que es convertiria en residència dels senyors del castell de Montornès. Posteriorment la propietat era dels Fiveller, que van heretar el títol de comtes de Darnius, i al segle XIX ho era dels Martorell. Finalment, al final del segle XX la propietat del castell i de la Torre Tavernera va passar a mans dels propietaris actuals, els comtes d’Alba de Liste.
Era una edificació de grans dimensions amb muralles que en alguns punts aprofitaven les parets de roca natural. Avui només en queda dempeus una meitat de la torre circular de l’homenatge i trossos de murs.





El Parc de la Serralada de Marina comprèn el sector Sud de l'anomenada Serra de Marina, entre la zona de Sant Mateu-Céllecs i Santa Coloma de Gramenet. Comprèn una superfície de 4.000 hectàrees, una part de les quals resta inclosa en l'Espai Natural de la Conreria-Sant Mateu-Céllecs, definit en el Pla especial.
La Serra de Marina ocupa la franja Sud-Oest de la Serralada litoral catalana, en la prolongació del Montseny i la Serra del Corredor. Es troba entre el riu Besòs i el coll de can Bordoi, entre Alella i Santa Coloma de Gramenet. Uneix la serra de Collserola amb la serralada Marina-Montnegre.
 Turó de Galzeran

La Coscollada l'Amigo